Ma 2022. június 26. vasárnap, János napja van. Sok boldogságot!

Aktualitások archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2020.09.18. - Dökalakuló

Minden év izgalamas időszaka a diákélet mozgatórugjának, a DÖK-nek az újraszervezése. 2020. szeptember 14-én újból megalakult a DÖK! Elnöke egyhangú szavazással és egyetértéssel TATAI ATTILA 11.A osztályos tanuló lett. Az alelnöki teendőket Földvári Dávid 11.A osztályos tanuló látja el. A délutáni alakulógyűlésen a régiek mellett szép számmal megtiszteltek bennünket a kilencedikesek is.

Az iskola diálönkormányzata különös figyelemmel kíséri a kilencedik osztályosokat. Az ősz folyamán a Katalin-bál előtt csapatépítő, az osztályokat és az évfolyamot "összerázó" feladatokkal próbálták a még jobb ismeretségeket kialakítani, az újak beilleszkedését segíteni. Az egész héten át tartó programban folyosói vonatozás, éneklés, ügyességi feladatok...szerepeltek.
 
  

Hagyomány, hogy az iskola diákönkormányzatában karácsonyi összejövetelt tartunk. Szétszortíroztuk az adventi üzeneteket, amelyeket a DÖKposta elvisz a címzettekhez. Ezt követően kis játékra, beszélgetésre, eszem-iszomra került sor, majd feldíszítettük az iskola karácsonyfáját.
 
 
 
 

2019.12.18. - Sportolkozz!

November végén került megrendezésre a Városi Diák Fórum által rendezett Sportolkozz! A vetélkedőhöz idén a Pálffy iskola biztosította a helyszínt. 20 db sportos és gondolkodós feladatot kellett a versenyzőknek teljesíteni. Iskolánkból a SpártApor csapat nevezett a 11. évfolyamból, akik tisztességesen helytálltak. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szalontay Lukácsné (Adrienn néni) tanárnőnek a felügyelést és segítséget!
 

2019.12.06. - Mikulás

A felső tagozatosokhoz és a gimnazistákhoz a DÖKmikulás látogatott el. A nagy diákok ígéretet tettek, hogy jók lesznek és tanulni fognak...stb... Mikulás bácsi Langoló tekintettel jó tanácsokat és cukrot osztogatott, miközben a diákok énekelve köszöntötték.
 
 

2019.11.22. - Katalin bál

Óriási várakozás előzte meg az idei Katalin napjához kötődő vidám esténket. A gimnazisták számára megrendezett esemény egy közös tánctanulással kezdődött, majd karaoke következett. A ráhangolódás után az Apor's got talent versenyt láthattuk. Rendkívül színvonalas produkciók kerültek a színpadra: Barsi Anna és Gábor Virág duett, Szele Zsolt és Dohor Zsombor duett, a Dreamers (Somfai Bence, Miletics Zsófia, Dávid Noémi, Németh Anna, Kaló Patti, Fülöp Dalma), valamint Tatai Attila és Baros Bori mérték össze tudásukat. A nézők szavazatai alapján az Attila-Bori duett produkciója lett a legnépszerűbb. Sztárvendégként Kalmár Réka 12.C osztályos tanuló is énekelt nekünk! A versenyt a kilencedik évfolyamosok bemutatkozása követte: plakátbemutató, tánc és induló feladatokat kellett megoldani minden osztálynak, amit kiválóan teljesítettek!!! Persze nem maradhatott el a GÓLYAESKÜ sem, amelyet NóriDóriZsófi 12. évfolyamos tanulók mondattak el... Az est egy fergeteges bulival zárult, amelyen a zenéről DJ Valentinos gondoskodott.
 
 

2019.11.03. - Kosárlabda - 2019

19 éve rendeztünk először kosárlabdagálát iskolánkban. A rendkívül népszerű eseményre idén október 25-26-án került sor. A diákönkormányzatosok lázas készülődése azonban már hetekkel a rendezvény előtt elkezdődött: jelentkezések, pólók, büfé, felügyelet, orvosi ellátás szervezése...És természetesen eljött a nagy nap! A kilencedikesek nyitómeccse után folyamatosan zajlottak a mérkőzések 10 perces váltásokkal. Az Old Star játékosok mellett a a szülők csapata is megmérettetett. A SÖTÉT és a VILÁGOS oldal küzdelmében 509:529 végeredményig ment a számláló. Hajnalban futsal-bajnokságot is rendeztünk a fiúk számára. A meccsek alatt a stúdiósok gondoskodtak a zenéről. Közben filmnézésre, csocsóra, darts játékra, kártyázásra, ping-pongra, wii játékra volt lehetőség. Az éhség-szomjúság elleni küzdelemben a BÜFÉ győzedelmeskedett gofri, melegszendvics, hot-dog, tea és ásványvíz kínálattal. Köszönjük a támogatást a METRO áruháznak, a szülőknek, az iskolának, valamint a Dobos pizzériának! Köszönünk minden segítséget tanáraink részéről a kitartó felügyeletben, illetve Dr. Szeder Lászlónak, Dr. Hudy Orsolyának és Árpási Kittinek az egészségügyi felügyeletért!
 

2019.09.14. - Megalakultunk!!!

Idén is megalakult a DÖK. Új vezetőséggel, új lendülettel vágunk a tennivalókba. Földvári Dávid elnök munkáját segítik társai tervezve és szervezve az éves programokat. Az első tennivaló az SZMSZ áttekintése lesz.

2019.06.15. - DÖK évvége

Kis munka, kis szórakozás... Megtartottuk év végi DÖKös összejövetelünket Győrújbaráton, ahol előkészítettük a terepet a napközistábornak, játszottunk és elbúcsúztunk az "öreg" Dökösöktől és a Stúdiósoktól.
 
 

2019.05.27. - Apor nap

Iskolánk névadója, a vértanú Boldog Apor Vilmos emléknapjához kapcsolódva tartottuk meg a hagyományos Apor napot. Az iskola tanulói, pedagógusai szentmisével kezdték az ünneplést, majd vidám gyermeknapot szerveztünk. Minden korosztály változatos és gazdag program részese lehetett. Az alsó tagozatos gyermekek a Missziós keresztet megalkotva álltak fel az iskola előtti téren, és közösen imádkozva Boldog Apor Vilmos jelmondatát küldték az ég felé. Vidám gyermeknappal folytatódott a program: Pötyi bohóc zenés műsorral ajándékozta meg a legkisebb diákokat, majd finom fagyi várta az udvaron a gyermekeket. Köszönjük Rózsavölgyi László Marcalváros II. Önkormányzati képviselőjének nagylelkű támogatását a programok megvalósításában. A kislányok hajfonáson vehettek részt Stipsics Cecília mesterfodrász anyuka felajánlásából. Az akadálypályákat a legügyesebb kisgyermekek rollerrel és görkorcsolyával küzdötték le. Az ötödikesek Budapesten az Inkák aranya kiállításra, illetve kerékpártúrára mentek. A hatodik évfolyam rendhagyó érzékenyítő órán és akadályversenyen vettek részt, a 7-8. évfolyam a belvárosban voltak vetélkedőn. A gimnazisták egy része kirándult, mások a 24h vetélkedőre készültek, a többiek pedig izgalmas és tartalmas akadályversenyen mérték össze tudásukat, ügyességüket.
 
 

2019.05.27. - Aludj máskor! 24h

Lázas készülődés előzte meg a 24 órás városi vetékedőt, amelyet a gimnazisták számára rendeznek. Csapatépítés, az előzetes feladatok megoldása sok-sok munkaórát, energiát kíván. A 9-12. évfolyamosok csapata a május 25-26-án megrendezett eseményen nagyon kis pontszámmal lemaradva a dicső harmadik helyezést érték el! GRATULÁLUNK és köszönjük minden segítőnek a támogatását!
 
 
 
 
Kamrás István csapatkapitány köszönő üzenete:
Mesés 24 óra volt 🔚😍🐲 Erőnkön felül teljesítve csupán 4 ponttal az első helyezettől lemaradva a 🥉 helyen zártuk az idei vetélkedőt! 👏
Köszönjük szépen szüleinknek és tanárainknak, hogy mindenben segítettek, mellettünk álltak és velünk küzdötték végig a 24 órát !🙏 Külön köszönet illeti támogatóinkat, akik nélkül nehezen jöhetett volna létre ez a hétvége!☺ Nádor vendéglő, Dobos Pub, Belvárosi Diszkont, La Moda Milliano, Divat Győr, Stóla Divat, Pizza Piccolino, DressCode!
Fantasztikus csapatom volt!❤ CSAK AZ APOR💪💪

2019.04.04. - Egészséghét 2019

A DÖK szervezésében 2019 április 1-5. között került megrendezésre az EGÉSZSÉGHÉT programsorozat. Minden napra jutott valami esemény, amely az egészséges életmódra ösztönzött. Hétfőn reggel 7 órától a korán kelők együtt sétáltak a kiserdőben. 14.30-tól Dr. Végh Ernő belgyógyász, kardiológus tartott rendkívül érdekes és sok területet érintő előadást az egészségmegőrzésről, valamint a ránk leselkedő veszélyekről. Kedden vérnyomásmérést szerveztünk, valamint aki tehette a szabadban tartotta az óráit: volt szabadtéri angol, matek... Szerdán az egészséges táplálkozásé volt a főszerep: magvas kenyér alapú szendvics, joghurtok és friss saláták terelték a figyelmünket arra, hogy odafigyeljünk, mit is eszünk valójában. Csütörtökön Mackó napot tartottunk, azaz mindenki aki akart melegítőben, kényelmes sportruházatban jöhetett, illetve a nagyszünetben Kovácsovics Noémi tartott zenés Aerobic tornát. A programokon matricákat osztogattunk, amelyet egy gyűjtőfüzetbe lehetett beragasztani. A legtöbbet gyűjtők között pénteken sportnyereményeket sorsoltunk ki.
 

2019.02.16. - Gimisek farsangja

Retro stílus - fergeteges hangulat! Ezzel jellemezhető az idei gimnazisták farsangja. Az est a RED ROOSTERS Rock&Roll zenekar koncertjével kezdődött, akinek frontembere Domján Ákos 12.B osztályos tanulónk volt. Fantasztikus előadásukkal sikerült a fiatalokhoz közelebb hozni a régi idők zenéjét. Vendégükként Kuller Jázmin csodálatos énekét is hallhattuk. A koncertet tombolahúzás, majd DJ ChrisRoth által vezetett tánc követte. Köszönjük a DÖK szervezését és tanárainknak a felügyeletet!
 
 

Iskolánk felszentelésének 25. évi jubileumi ünnepségsorozatához tartozott, hogy február 23-án ismét megszerveztük az "Öregdiák"- találkozót. 16.00-kor a Szentlélek templomban Marek László gitáros együttesének szolgálatával Benkovich Ferenc atya hálaadó szentmisét mutatott be. Felhagngzott tőle az atyai szívélyes köszöntő: Isten hozott benneteket itthon! A homíliában Ferenc atya kitért arra, hogy mennyi mindennel találkozhattak már az életben fiataljaink: jóval, s nehézséggel egyaránt, de akár hálájukkal, akár kéréseikkel mindig a Jó Isten felé fordulhattak, fordulhatnak. Ezt követően további bíztatással találkozhattunk. A szentmise végén Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte szívélyesen az ünneplő közösséget. Beszédében kitért iskolánk mai arculatára, mind a létszámok, mind az erdemények tekintetében, majd - kiemelve az öregdiák találkozó fontosságát - köszönetet mondott a szervezők segítő munkájáért. Az összejövetel az Apor iskolában folytatódott, ahol Gaál Barnabás igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd egykori diákunk, Tompa Noémi - művész nevén a Rock Lady - saját műveiből hallhattunk kis ízelítőt. Őt Kuller Jázmin 12.A osztályos tanuló követte fantasztikus énekével. Az est további részében vacsora, beszélgetés, majd Gásza Party Music zenéjével tánc következett. Igazán felemelő és jóleső érzés volt a sok nálunk végzett fiatallal találkozni. Hálás köszönettel tartozunk a Szülők csoportjának, a diákönkormányzatnak és minden segítő diáknak a munkájáért, hogy ez a találkozó létrejöhetett.
 
 

2018.12.20. - Dökkarácsony

Szép hagyomány, hogy az advent utolsó hetében a diákönkormányzatosok találkoznak és szortírozzák az adventi üzeneteket, amelyeket elvisznek a tulajdonosokhoz. Az összejövetel alkalmával egymást is megajándékoztuk, illetve az utolsó tanítási napon még egy kis süteményezésre is összegyűltünk. Természetesen az iskolai karácsonyfa diszítése sem maradhatott ki a jótékonykodásból...
 
 

2018.12.06. - Mikulás 2018

"Mikulás, Mikulás, szép hosszú piros ruhás..." hangzott fel újra Marek Laci bácsi szerzeménye Szent Miklós püspök ünnepén. Az alsó tagozatosok műsorral kedveskedtek a Mikulás bácsinak. A gimnazistákhoz és a felső tagozatosokhoz SöMikulás bácsi látogatott el.
 
 

2018.12.06. - Sportolkozz! az Aporban

A Városi Diákönkormányzat hagyományosan minden évben megrendezi Győr város középiskolái számára a Sportolkozz című nagyszabású vetélkedőt. Mivel tavaly iskolánk csapata lett anyertes, ez azt is jelentette, hogy idén mi adhattunk helyszínt ennek a népszerű vetélkedőnek. A rendezvényt Laczkovits-Takács Tímea Győr Város Önkormányzati képviselője nyitotta meg, majd Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte a résztvevőket. Kamrás István VDF elnök beszédében a fiatalokat az együttműködésre és a városi diákönkormányzatban való aktív részvételre buzdította.
 
A több állomásból álló versenyt idén a Pálffy iskola csapata nyerte meg. Az Aporos SpártApor a második lett a 20 csapatból álló versenyben.
 
 

Ha Katalin locsog, a karácsony kopog - tartja a népi megfigyelés. Nálunk, az iskolában másképpen is számon tartjuk Szent Katalin ünnepét. A diákönkormányzatosok szervezésében idén is részesi lehettünk a nagyszerű kikapcsolódást jelentő Katalin napi vígasságoknak. A kilencedikesek számára gólyaavatást, a gimiseknek pedig az Apor's got talent tehetségkutató versenyt szerveztük meg. Az óriási sikert arató rendkívül színvonalas versenyben idén a 9.A DREAMERS csapata lett az első. A második helyet Kalmár Réka szerezte meg. The Others zenekar, Kelemen Viki és Bancsó Noémi is nagy sikernek örvenedett, valamint meglepetésként fellépett a 24h vetélkedő győztes Aporos csapata is.
 
 

Nem múlhat el ősz levélhullás nélkül... a SÜN-ök gyűjtik a téli elemózsiát... az Aporban pedig a DÖK kosárlabdagálát szervez. Idén több, mint 200 résztvevő - diákok, szülők, öregdiákok, tanárok és persze a SZESE férfi kézilabda csapata - újra találkozott, megmérkőzött... Kiváló hangulatban telt a péntek 17.00-tól szombat 8.00-ig tartó rendezvény. A DÖK-büfé minden igényt kielégítő finomságokkal állt a résztvevők rendelkezésére, ahol Nagyné Somogyi Ági néni és Iren néni hősies helytállással gyártotta a szendvicseket. Emellett film, zene, darts, csocsó, ping-pong, wii, táncszőnyeg, billiárd, póker szinesítette a programot. Köszönjük a szülői támogatásokat, a DOBOS PIZZÉRIA segítségét, a tanári felügyeletet és egyátalán minden segítő kéz munkáját!!! Külön köszönjük Dr. Szeder László és Dr. Horváth Zsuzsanna egészségügyi szolgálatát!
 
 

Felcsendült a régi sláger egy szeptemberi délután,
Gimis gólyák összegyűltek egy órára úgy biz' ám...
Szárnyaikat próbálgatták, tudnak-e már repülni,
Dökösökkel együtt játszva tanultak meg küzdeni.
 
 
Ma délután szerveztük meg a kilencedikesek számára csapatépítő, közösségformáló összejövetelünket, ahol érdekes és mulatságos feladatok megoldásával próbáltuk közelebb hozni egymáshoz a "gólyákat". Volt akadályverseny, kötélhúzás tánc, de ami a legfontosabb: jókedv és vidámság...
 
 

« 1 | 2 | 3 | 4 »
Kezdőlap | Döktörténelem | Magunkról | Idén történt velünk... | Archívum | Galéria | Apor iskola
weboldal tervezés: IRQ