Ma 2022. augusztus 12. péntek, Klára napja van. Sok boldogságot!

ArchívumArchívum 2015-ig – - 2007/2008

2008. június 5-6-án tartottuk a szokásos Champagnat-napot. Első nap este a Bowly Roll együttes játszott, majd sok szorgos kéz átrendezte az aulát a másnapi eseményekhez. 6-án reggel szentmisével kezdődött a nap, majd a 9-11. évfolyam számára szerveztünk vetélkedőt. Az izgalmas küzdlemben 10 állomáson kellett teljesíteni a feladatokat. A fődíj egy joghurttorta volt. Az első helyezést a 9. évfolyamos 5. számú csapat érte el, a 2. a tizedikes 10-es, míg a harmadik a tizenegyedikes 19-es csapat lett.
 
 
2008. április 22-én a FÖLD napja alkalmából egy iskolai nagy hajcihőt szerveztünk. A nagyszünetben az egészséges életmódra hívtuk fel a figyelmet és ennek jegyében zenés tornát szerveztünk a szünetudvarba. Ezt követően a 3. és 4. óra utáni szünetre egészségbüfével leptük meg diáktársainkat, ahol müzlit és gyümölcssalátát árultunk. Mindemellett a Föld napjához kapcsolódó TOTO-t lehetett kitölteni háromféle kérdéskörben: Környezetünk, Állatok és Növények. 
 
 
A 2008-as nagyböjti időszakban diákönkormányzatunk, Székely Zsófia és Kovács Kinga javaslatára 1 és 2 Ft-os érmék gyűjtését szervezte meg. Az adományt a győri kórház gyermekosztályának, egészen pontosan a Lurkó alapítványnak ajánljuk fel.
 
 
 
 
2008. február 3-án iskolánk életében egy érdekes és szép esemény lebonyolítását segítettük: a szalagavató ünnepséget. A technika biztosítása mellett az előkészületekben, a narrátorságban és a pakolásban volt fontos szerepünk. Sok szépet és érdekeset láthattunk: osztályénekek, néptánc, matróztánc, modern táncok, musicalok és zongoradarabok, valamint bűvészmutatvány mellett a 12-es osztályfőnökök meglepetése nyújtott a szülők, nagyszülők, vendégek számára felejthetetlen élményt. A műsorokat pedig a nyitótáncokkal bevezetett bál követte, fergetegesen jó hangulattal.
 
2008. januárjában került sor a szülők farsangi báljára, ahol ismét tudtunk segíteni. Persze a munkába diáktársainkat is bevontuk. Feladatunk a terítés, ruhatár és a felszolgálás volt, amelyet a szülői egyesület írányításával végeztünk. Az esemény igazi jó példája volt a kultúrált szórakozás lehetőségének. Láthattunk táncbemutatót, kötélugrálósokat és hallhattunk sok jó zenét.
 
Az idei farsangi bált az eddigi hagyományokhoz kapcsolódva egy adott témához kötve szerveztük meg: Feketén-fehéren öltözve jelentek meg a szórakozni vágyók. A zenéről és a jó hangulatról a Gásza Party Music gondoskodott. Sokan voltak "visszajáró lelkek", nosztalgiából és a találkozás reményében több, már végzett aporossal is találkozhattunk. Jó hangulatban, táncosan telt az est, igazán jól kitáncolva, kellemesen fáradtan térhettünk haza.
 
 
Az adventi várakozás jegyében szerveztük meg a 2007-es év utolsó DÖK-ös összejövetelét, amelyen műsorokkal és süteményekkel kedveskedtünk egymásnak. Emellett szétosztottuk azt az ezernél is több üzenetet, amelyet az advent idején gyűjtöttünk össze.
Ezekben a jókívánságokban egymásnak üzenhettek az iskola tanulói, tanárai. Ezt követően Vali nénivel és Csilla nénivel feldíszítettük az iskola karácsonyfáját.
 
Hudy Orsi és Mihály EszterA pasztorális csoport kérésére, több karitatív rendezvényen vettünk részt, illetve szerveztünk embereket december második és harmadik hetében. Így ott lehettünk a püspökség szervezte teaosztáson, illetve a Kaisersben és az Árkádban szervezett Máltai szeretetszolgálat gyűjtési akciójában.
 
 
 
 
2007. december 6-án megérkezett a DÖK-Mikulás is. A gimáziumi tagozaton megleptük társainkat, akik cukorkákat kaptak a Mikulás bácsi segítőitől.
 
 
 
 
 
2007. november 16-17-én húsz óra hét perces (20:07) kosárlabdagálát szerveztünk. November 16-án este hatkor kezdődtek a gigászi küzdelmek, és november 17-én 14:07-kor lett vége a meccseknek. A folyamatos játékban a bíráskodást a testnevelők ( Tamás bácsi, Éva néni, Peti bácsi, Szabolcs bácsi, Kiss Judit néni, Nagyné Mádl Judit néni) és Balázs bácsi látták el. Folyamatosan vigyázott ránk Dr, Németh Gy. Zsuzsa néni, Dr. Maár Robert és Dr. Kretzer András és felesége. Laura néni gondosan bosztotta a meccseket, tortát rendelt, no meg a nagyszerű pólókat intézte, Barni bácsi a rendre vigyázott. Igazi küzdelmek voltak a féfi tanárokkal vívott meccsek, ahol a testvérek mellett Ferenc atya is beszállt a küzdelembe. Rémi testvér, Laci bácsi és Jaome testvér pedig lelkesen szurkoltak.
Mi dökösök megszerveztük a büfét, amelyben sokan voltak segítségünkre, többek között a Hudy Orsi papája, akinek az ásványvizekt köszönhetjük, a Centrum computertől teát, cukrot citromlevet, lekvárt és mogyorókrémet, a Donát hús Kft-től felvágottat, a Gyarmati és a Bedő pékségtől pedig kenyeret és zsemlét. Hálásan köszönjük az iskola támogatását és mindenkinek a segítséget.
A jókedvet fokozta, hogy lehetett pihenni a kis tornateremben, ahol filmet is nézhettünk, a büfé melletti folyosón darts, táncolószőnyeg és póker segített múlatni az időt. A dökösök - bár ez egy kis öndicséret - igazán a helyükön voltank és flottul megoldottak mindent. Néhány pillanatképet itt láthatunk az eseményről, a többi a www.aporisk.hu honlapon található.
 
 
2007. november 8-án egy tartalmas cserekapcsolat záróestjét bonyolítottuk le. A németországi Furthból látogattak diákok iskolánkba és a tanáraink által szervezett sok-sok programot követően egy jó hangulatú búcsúesten vehettünk részt. A vacsorát követően az Albatrosz táncklub fiatal tehetségei tartottak bemutatót, majd a jó hangulatról dj BB, BCs és ED gondoskodtak.
 
 
2007. október 13-án, az iskolánkban működő Szivárvány gyermekcsoportnak segítettünk eltölteni egy játékos délutánt. Az 1-4. évfolyamos nebulókat érdekes játékokkal sikerült lekötni és mi is jó tapasztalatokat gyűjthettünk.
 
 
Az idén is mint mindig, megalakultunk...A hagyományokhoz híven tartottunk alakulóösszejövetelt is, amelyen most palacsintát sütöttünk. Kakaós, lekváros, nutellás finomságok mellett töltöttünk együtt egy szép délutánt szeptember közepén.
 
 
 
 Kezdőlap | Döktörténelem | Magunkról | Idén történt velünk... | Archívum | Galéria | Apor iskola
weboldal tervezés: IRQ